Koи сa
GOLDEN BITES?
След много готвене, ядене, посрещане на гости и организиране на събития от всякакво естество, две приятелки, които са заедно в живота от 20 години, измислят как да го направят още по-смислен и красив – като превърнат страстта си в бизнес. Така се ражда идеята за GOLDEN BITES Grazing Tables – модерна и различна кетъринг концепция, която събира в едно любовта към хубавата храна, социалния елемент и естетиката.

Ние сме Цвети и Петя. Нека ви разкажем…
Какво всъщност е Grazing Table?
П: Grazing Table е последният кетъринг тренд за хостване на събития от всякакво естество, който съчетава красиво поднесена деликатесна храна, подходяща декорация и социален елемент на споделяне на това преживяване. Тази иновативна кетъринг мода тръгва от Австралия, където се превръща в тотален бум. Последните години постепенно се разпространява в по-големите европейски градове, а в края на 2019 и ние решихме да поставим основите на този гастро феномен в България. Може би сме първите, но дано не и последните (смее се).
Grazing Table e много повече от огромна маса, отрупана с любимите ви храни и аранжирана по невероятно красив и креативен начин.
Представете си бюфет с най-страхотните сирена от цял свят, селекция от деликатесни колбаси, домашни дипове и сосове, ръчно приготвен хляб, печива и сладкиши, свежи плодове, мариновани зеленчуци, плодове, ядки, шоколад и много, много други. Сега си затворете очите и визуализирайте това в дължина 1 метър… или 5 метра. След това си представете тази маса на рождения ви ден или този на децата ви, на сватба или офисен ивент, декорирана с цветя и зеленина…
Това правим ние – събираме добра храна, добри приятелства и добър декор за събитие, което ще се превърне в скъп спомен.
За кого е GOLDEN BITES?
Ц: За всеки, който иска да изживее по един различен, вкусен и красив начин своя празник. И за всеки, който иска наистина да впечатли гостите си с тази различна кетъринг концепция. За всеки, който яде първо с очи, после с душа и накрая с уста. За всеки, който просто обича живота!
За какви поводи е подходяща концепцията Grazing Tables?
П: Абсолютно за всякакви! В това ни е силата! От бебешки празненства, през абитуриентски балове, до сватби и корпоративни събития…
Как подбирате храната за всяка маса?
Ц: Нашето меню е съобразено със сезонните акценти, палитрата на местни производители и екзотичните предложения на пазара ни. Стремим се всяка маса да е уникална и съобразена с клиентските нужди и предпочитания.
Имате ли различни по тематика маси?
Ц: Първоначално сме дефинирали само няколко типа маси – стандартна, сладка и детска, но можем да създадем всичко по запитване. Обмисляме за в бъдеще тематични маси за споделяне, които ще разходят небцето ви през няколко континента. Важно е да кажем, че подборът на храната може да бъде съобразен със специфични нужди, хранителни алергии и други изисквания.
Какъв е капацитетът на вашата концепция?
П: Събитията, които правим, са за минимум 20 души, а горен лимит нямаме. Предполагаме, че няма да избухнем до хиляди скоро, така че всичко е под контрол (смее се)
Какви други услуги предлагате?
Ц: Floral Artistry или изкуството да твориш с цветя. Предлагаме го като допълнителна услуга за всяко събитие. Храната обича цветята и масите стават прелестни в цветно присъствие. Това е истинският УАУ-ефект! Работим както с ръчно изработени цветя от хартия, така и с жива растителност и сушени цветя. Можем да създадем и други декори за вашия празник, само пожелайте.
Какви са продуктите, които най-често използвате?
П: Селекцията за стандартната маса е предимно средиземноморска, като сме направили оптимален микс от италиански, испански, гръцки и локални продукти. Ще имаме и тематични маси, фокусирани върху определена национална кухня. В класическата маса са включени селекции колбаси и сушени меса, сирена, антипасти, мариновани и пресни зеленчуци и плодове, микс от хляб и крекери, шоколад и домашни сладка, домашни дипове и сосове.
Какви са бъдещите цели на екипа?
П: Надяваме се този различен и иновативен подход към празнуването да се хареса на българите и да подходят без предразсъдъци към подобно преживяване, защото споделянето на храна и емоции около една прекрасна маса е просто невероятно.
Какво всъщност е Grazing Table?
П: Grazing Table е последният кетъринг тренд за хостване на събития от всякакво естество, който съчетава красиво поднесена деликатесна храна, подходяща декорация и социален елемент на споделяне на това преживяване. Тази иновативна кетъринг мода тръгва от Австралия, където се превръща в тотален бум. Последните години постепенно се разпространява в по-големите европейски градове, а в края на 2019 и ние решихме да поставим основите на този гастро феномен в България. Може би сме първите, но дано не и последните (смее се).
Grazing Table e много повече от огромна маса, отрупана с любимите ви храни и аранжирана по невероятно красив и креативен начин.
Представете си бюфет с най-страхотните сирена от цял свят, селекция от деликатесни колбаси, домашни дипове и сосове, ръчно приготвен хляб, печива и сладкиши, свежи плодове, мариновани зеленчуци, плодове, ядки, шоколад и много, много други. Сега си затворете очите и визуализирайте това в дължина 1 метър… или 5 метра. След това си представете тази маса на рождения ви ден или този на децата ви, на сватба или офисен ивент, декорирана с цветя и зеленина…
Това правим ние – събираме добра храна, добри приятелства и добър декор за събитие, което ще се превърне в скъп спомен.
За кого е GOLDEN BITES?
Ц: За всеки, който иска да изживее по един различен, вкусен и красив начин своя празник. И за всеки, който иска наистина да впечатли гостите си с тази различна кетъринг концепция. За всеки, който яде първо с очи, после с душа и накрая с уста. За всеки, който просто обича живота!
За какви поводи е подходяща концепцията Grazing Tables?
П: Абсолютно за всякакви! В това ни е силата! От бебешки празненства, през абитуриентски балове, до сватби и корпоративни събития…
Как подбирате храната за всяка маса?
Ц: Нашето меню е съобразено със сезонните акценти, палитрата на местни производители и екзотичните предложения на пазара ни. Стремим се всяка маса да е уникална и съобразена с клиентските нужди и предпочитания.
Имате ли различни по тематика маси?
Ц: Първоначално сме дефинирали само няколко типа маси – стандартна, сладка и детска, но можем да създадем всичко по запитване. Обмисляме за в бъдеще тематични маси за споделяне, които ще разходят небцето ви през няколко континента. Важно е да кажем, че подборът на храната може да бъде съобразен със специфични нужди, хранителни алергии и други изисквания.
Какъв е капацитетът на вашата концепция?
П: Събитията, които правим, са за минимум 20 души, а горен лимит нямаме. Предполагаме, че няма да избухнем до хиляди скоро, така че всичко е под контрол (смее се)
Какви други услуги предлагате?
Ц: Floral Artistry или изкуството да твориш с цветя. Предлагаме го като допълнителна услуга за всяко събитие. Храната обича цветята и масите стават прелестни в цветно присъствие. Това е истинският УАУ-ефект! Работим както с ръчно изработени цветя от хартия, така и с жива растителност и сушени цветя. Можем да създадем и други декори за вашия празник, само пожелайте.
Какви са продуктите, които най-често използвате?
П: Селекцията за стандартната маса е предимно средиземноморска, като сме направили оптимален микс от италиански, испански, гръцки и локални продукти. Ще имаме и тематични маси, фокусирани върху определена национална кухня. В класическата маса са включени селекции колбаси и сушени меса, сирена, антипасти, мариновани и пресни зеленчуци и плодове, микс от хляб и крекери, шоколад и домашни сладка, домашни дипове и сосове.
Какви са бъдещите цели на екипа?
П: Надяваме се този различен и иновативен подход към празнуването да се хареса на българите и да подходят без предразсъдъци към подобно преживяване, защото споделянето на храна и емоции около една прекрасна маса е просто невероятно.